Що таке спасіння? Пояснення для молоді

Читай також

  • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
  • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Що таке спасіння? Пояснення для молоді

          Отець Степан Тхорик, який служить в Італії, на YouTube каналі «Катехизація УГКЦ в Італії» започаткував відеоблог «Питання молоді» . Священник розповідає про те, що цікавить молодь, питання від якої зібрали з ініціативи Апостольського Екзарха владики Діонізія та Катехитичної комісії УГКЦ.

          Друге питання, на яке відповів отець Степан — що таке спасіння?

          Щоб пояснити, що таке спасіння, створили окрему науку — сотріологію.

          У нашому життя інколи виникають ситуації, коли ми потребуємо порятунку.

          Крім видимих небезпек є ще й духовні небезпеки, які ставлять під загрозу нашу душу і наше вічне життя. Такою загрозою є гріх. Він нагадує пожежу чи серйозну хворобу. Бо палить, нищить людину зсередини.. і з найкращої особи може перетворитися на звіра, який немає нічого людяного.

          Гріх також ставить під загрозу наше вічне життя. Спасіння у християнстві є якраз найбільшим порятунком від небезпеки, якою є гріх. Адже саме він загрожує людині втратити вічне життя разом із Господом у Царстві Небесному.

          Коли говоримо про спасіння, то логічним є запитання: де можна спастися? Де в щоденному житті є місця, де можна спастися?

          У духовному життя місцем, де найлегше спастися від гріха, є Церква. Адже це місце, де відбувається зустріч зі Спасителем, Тайна Сповіді і Тайна Причастя, спільна молитва, порада духовних наставників, Слово Боже…

          Звісно, спастися можна і поза Церквою, та це — значно складніше. Так, як врятуватися з будинку, який палає чи від самостійно намагатися вилікуватися від смертельної хвороби.

          Виникає ще одне логічне запитання — хто є тим рятувальником, який береже наше життя. Спасителем є Ісус Христос. І від зараджує з цим найкраще, бо на хресті переміг гріх і смерть, врятував наше вічне життя.

          І все , що нам потрібно — звернутися до Спасителя. Прийти до Нього так, як ідемо до лікаря, кликати Його, як кличемо рятувальників і бігти до Нього так, як біжимо за захистом і охороною

           Христос є нашим Спасителем, який завжди готовити допомогти в небезпеці гріха. І все, що нам залишається — покликати, звернутися,  кинутися в Його обійми, в яких нам не страшна жодна небезпека і Він допоможе зберегти наше вічне життя.

           У нашого Спасителя є також «команда рятувальників» — Пресвята Богородиця, ангели, святі, духівники, люди доброї волі, яких Христос часто посилає нам, щоб врятувати від небезпеки гріха і вберегти життя вічне.

          Наш Спаситель — Ісус Христос залишив нам «інструкцію зі спасіння» — Біблію. І хто уважно читає її, не наражатиме своє вічне життя на небезпеку.

          Дізнайтеся також:

          Що таке Церква?

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
        • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"